Impact X er nominert til ONS innovasjonspris. Messen starter i dag i Stavanger.

Nominert til ONS innovasjonspris for smarttelefon

Under olje- og offshoremessa ONS som starter i dag, er verdens første IECEx- og ATEX-sertifiserte Android smarttelefon utviklet av BARTEC PIXAVI i samarbeid med Shell, nominert til ONS Innovasjonspris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det finnes eksplosjonsfarlige områder i flere bransjer, blant annet olje og gass, gruver, kjemisk og produksjonsindustri. Disse eksplosjonsfarlige områdene kan være en utfordring. Shell ønsker skape en innovative løsninger for deres mobile arbeidere, og satte i gang et samarbeid med BARTEC PIXAVI. Sammen etablerte de to selskapene et FoU samarbeidsprosjekt for å lage en løsning som møter Shells krav innenfor mobilitet og samtidig er sertifisert etter ATEX- og IECEx-standarder for Sone 1 og Sone 2.

– Våre kunder krever Sone 1 sertifisering, en sertifisering som setter veldig store krav til utformingen av produktene våre. Vi har klart å lage et produkt som reduserer avstanden mellom tradisjonelle Ex-produkter og vanlige konsumentprodukter. Produktet er klar til å brukes rett ut av boksen, akkurat som en vanlig smarttelefon, sier Daglig Leder i BARTEC PIXAVI, Christian Rokseth.

I tillegg til å være IECEx- og ATEX-godkjent er smarttelefonen vanntett og ekstremt støtsikker Den har en skjerm som kan brukes i direkte sollys, samt berøringssensor som kan brukes med hansker og i regn. Impact X har tre HD kamera, en moderne prosessor, og dobbel batterikapasitet i forhold til vanlige smarttelefoner. Denne tilleggsfunksjonaliteten er viktig for industrielle og eksplosjonsfarlige miljøer.

Med Impact X har brukeren tilgang til en lang rekke tjenester som for eksempel ERP og mobilitetstjenester, mobile device management-systemer, sikkerhetssystemer, videokonferanse og alle andre Android apps som er tilgjengelige i diverse app-butikker. Til sammen, skaper smarttelefonen og applikasjonene fordeler og økt sikkerhet for arbeidere i eksplosjonsfarlige områder, heter det fra selskapet.

Powered by Labrador CMS