Hapro har fått et viktig skritt inn i forsvarsmarkedet med avtalen som nå er inngått med KDA. Bedriften skal levere elektronikk og mekanikksammenstilling til luftvernsystemet NASAM.

Hapro har vunnet viktig kontrakt med KDA

Kongsberg Defence & Aerospace AS (KDA) og Hapro har signert avtale om levering av elektronikk og mekanikksammenstilling til NASAMS Launcher i konkurranse med flere leverandører. Potensiell verdi er 25 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

NASAM er er et norskutviklet mobilt luftvernsystem som eksporteres til utlandet. Prosjektet har oppstart hos Hapro i disse dager, og med første leveranse i januar 2015.

– Det er svært viktig og interessant for Hapro å få ta del i veksten KDA opplever internasjonalt. Dette gir igjen oppdrag til flere norske leverandører, og vi er stolte av å være blant en av dem, sier salgs‐ og markedsdirektør i Hapro, Bjørn Furu.

Bjørn Furu, Hapro.

KDA eksporterer løsninger som gir oppdrag for leverandører i norsk industri. Den internasjonale veksten til KDA gir nyttige forgreininger til ulike underleverandører innenfor norsk industri. For Hapro konkret er dette et resultat av en bevisst og langsiktig satsing innenfor forsvarssegmentet. Hapro ble AQAP‐sertifisert i 2011 av Forsvaret for produksjon av elektronikk til militært bruk, og har i en årrekke vært involvert i produksjon av kommunikasjon og kontrollsystemer for bruk i forsvarsrelaterte prosjekter.

– Kontrakten med Kongsberg Defence &Aerospace AS er en svært viktig milepel for Hapro. Kontrakten vil sikre oss en vekst innenfor forsvarssegmentet og vil gi muligheter til flere tilsvarende oppdrag fra KDA, sier Furu i en pressemelding tirsdag.

NASAMS-kontrakten har en potensiell verdi på ca. 25 millioner kroner for Hapro, med leveranse frem til juli 2016.

Powered by Labrador CMS