NI programvaredesignede instrumenter inneholder brukerprogrammerbar FPGA som programmeres via LabVIEW systemdesignprogramvare som også er innebygget.

Flere programvaredesignede instrumenter fra NI

National Instruments går så langt som å kalle det et paradigmeskift og redefinisjon av funksjonene i oscilloskop, RF signalanalysatorer og høyhastighet serielle instrumenter.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det første «programvaredesignede» instrumentet fra NI var VST (Vektorsignal transceiver), som ble lansert for to år siden. Vi ante allerede den gang at det kom til å bli flere instrumenter som i praksis kan redefineres av brukeren. Og nå kommer de.

Dette er, i følge selskapet, nye instrumenttyper og applikasjoner for automatisk test som «frigjør ingeniører og organisasjoner fra kostadene og begrensningene til leverandørspesifikke instrumenter», som de sier. Dette er også blant nyhetene som ble lansert på NI Week forrige uke.

De nye instrumentene adresserer automatisk test og utviklingsapplikasjoner i industrier som trådløst- og mobilt utstyr, halvledere, bil og fly/forsvar. Her inngår:

14-bit, 250 MS/s, 300 MHz, 8-kanals oscilloscop
26,5 GHz høyytelse RF vektorsignal analysator
12-bit, 2 GS/s, 1.7 GHz mellomfrekvens digitaliserer
12,5 Gb/s, 8 TX/8 RX lane høyhastighet serielt instrument

NI programvaredesignede instrumenter inneholder brukerprogrammerbar FPGA som programmeres via LabVIEW systemdesignprogramvare som også er innebygget.

– Å levere en brukerprogrammerbar FPGA kan gi enorme fordeler for kunden, slik at de kan gå inn i instrumentet og endre ytelsen dramatisk, sier Prathima Bommakanti, industrianalytiker for måling og instrumentering ved Frost & Sullivan. – Med denne nye klassen av instrumentering er brukerne i stand til å gjøre instrumentet om til hva de måtte trenge – et paradigmeskift i en industri der produktene for det meste har vært definert av leverandøren, i motsetning til av kunden, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS