Fikk Silicon Valley-heder

Celerway Communication, som ble spunnet ut fra Simula Research Laboratory i 2012, ble nylig stemt frem som et av de mest lovende, unge selskapene av Telecom Council Silicon Valley.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Telecom Council Silicon Valley organiserer  mer enn 100 av verdens ledende telekomselskaper, med alt fra telefonprodusenter til operatører. Juryen bestod selskaper som Ericsson, HTC, Qualcomm, BT og Orange.

Utnevnelsen har ført til at det norske selskapet har blitt kontaktet av flere venture-miljøer fra Silicon Valley, skriver nettstedet 3in.no. I tillegg er selskapet invitert til store pressearrangementer, presentasjoner og demoarrangementer i USA.

Celerway utvikler programvare som gir raskere og mer pålitelige Internett-forbindelser, med fokus på mobilt bredbånd. Programvaren utnytter flere nettverk samtidig for å gi økt pålitelighet og hastighet. Det er spesielt to produkter som har fått oppmerksomhet blant aktørene i Telecom Council:

Celerways rutere skal gjøre vanlige WiFi-rutere om til kraftige og bruker-vennlige multi-nettverk-rutere. Ruteren samler kapasitet fra WiFi-nett, kablede nett, USB-modemer, minirutere og smarttelefoner, og deler kapasiteten med enhetene som skal på nett.

Selskapets http-boosting er et rammeverk som enkelt kan øke hastigheten og påliteligheten til applikasjoner som bruker populære protokoller som HTTP. Rammeverket tilpasser seg kvaliteten på nettverkene, sørger for sømløs overgang mellom nett, og kombinerer kapasiteten fra flere nett (for eksempel WiFi og 4G på smarttelefonen).

Generalsekretær i Innovation Forum Norway, Truls Berg, syns det er strålende nyheter at norsk innovasjon får internasjonal oppmerksomhet. – Simula Research Laboratory, som Celeray spinner ut fra, har vært medlem i Innovation Forum Norway siden 2009, så dette er gøy. Celeray er et godt eksempel på den innovasjonskraften som oppstår når verdensledende forskere får hjelp av førsteklasses forretningsutviklere.

Målet til Celerway er at de gjennom samarbeid med leverandører skal få programvare installert i de vanligste smarttelefonene og trådløse rutere. Som et første steg vil Celerway levere rutere til forbruker- og bedriftsmarkedet i Europa og USA.  I høst vil selskapet søke kapital for å akselerere salg, markedsføring, support og forhandlinger med de store leverandørene.

De neste månedene vil Celerway rekruttere pilotbrukere for ruteren i Norge.

– Tilbakemeldinger fra brukere er viktig for å forbedre ruteren for hver programvareoppdatering, så ta kontakt med oss for å teste, sier daglig leder Audun Fosselie Hansen.

I sommer har ruteren fått god mottakelse hos profilerte kunder på den franske rivieraen. Gjennom partneren SGN Telecom blir ruteren installert hos kunder med stort behov for båndbredde og pålitelighet.

Mario Schellberg i SGN Telecon i Cannes, hvor testing av produktet har foregått, har blant annet uttalt; – Vi har installert noen foreløpige betaversjoner av Celerway ruteren hos noen veldig viktige kunder på den franske rivieraen. Løsningen virker til å være stabil og veldig fleksibel når det gjelder hvilke nettverk som kan brukes.

Powered by Labrador CMS