Godt fornøyd Data Respons-sjef: Kenneth Ragnvaldsen kan notere både vekst og forbedret lønnsomhet.

Data Respons øker lønnsomheten

Første halvår ga vekst og fortsatt forbedring i resultatmarginen. Selskapet har nå 13 kvartaler på rad med forbedret lønnsomhet!

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Vi er godt posisjonert i våre hovedmarkeder og har god utvikling både hjemme og ute, sier en fornøyd Kenneth Ragnvaldsen, adm. direktør i Data Respons ASA.



Konsernets driftsinntekter for andre kvartal ble 208 millioner kroner, mot 219 millioner i samme periode året før. Driftsresultatet (EBIT) endte på 12,9 millioner (12,3 millioner året før).

Samtidig registrerer man en hyggelig ordreinngang for perioden på 234 millioner, mot 198 millioner året før.



Konsernets driftsinntekter for første halvår ble 434 millioner (413 millioner). Driftsresultatet (EBIT) endte på 25,3 millioner (22,3 millioner). Ordreinngangen for perioden var 434 millioner (424 millioner). Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 626 millioner (619 millioner).



13 kvartaler på rad med forbedret lønnsomhet


- Data Respons har fokusert på sin kjernevirksomhet og blitt en mer kostnadseffektiv organisasjon, noe som har gitt utslag i en langsiktig trend i forbedret lønnsomhet. Selskapet har over tid etablert en global verdikjede med et nettverk av leverandører i Asia som gir konkurransefordeler og stor fleksibilitet for våre kunder. Rendyrking av spesialisttjenester i Norge og Sverige gir dessuten tilgang på mange spennende og innovative prosjekter med fornuftig lønnsomhet, noe som ga spesielt god uttelling i dette kvartalet, sier Ragnvaldsen.

- Gjennom de siste årene har vårt hovedmål vært å fokusere selskapet mot våre nøkkelmarkeder. Fellesnevneren for vår virksomhet er å utvikle og levere robuste dataløsninger som tåler krevende miljøforhold. Vi er en av de ledende spesialistene i Norden på pålitelig elektronikk og datautstyr som benyttes i maritime miljø, oljeservice, telekommunikasjon eller i forsvarsprodukter. Den sterke ordreinngangen kvartalet skyldes at selskapet har landet flere betydelige kontrakter innen disse segmentene i Sverige og Norge.




- I første halvår hadde vi både vekst og forbedret lønnsomhet. Selv om markedsforholdene fremdeles er blandet, er signalene fra våre globale kunder at de ser noe bedring fremover. Den positive utviklingen innen services-segmentet i kombinasjon med en solid ordreinngang innen produkt- og løsningssegmentet gir et bra utgangspunkt for en videre god utvikling i 2014, avslutter Ragnvaldsen.

Powered by Labrador CMS