Smarte byer, det vil si integrasjon av sensorer og elektronikk for å oppnå en viss intelligens i infrastruktur og administrasjon, blir det store i 2014 skal vi tro selskaper som Advantech, Linear og Cisco.

Skal samarbeide om smarte byer og IoT

Advantech går inn i partnerskap med Linear Technologys produktgruppe Dust Networks for å utvikle løsninger rundt «smarte byer» og tingenes internett (IoT).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Løsningene skal være basert på SmartMesh IP innvevd trådløst sensornettverk fra Dust, der Advantech skal utvikle, produsere og selge forskjellige IoT gateways, trådløse sensorer og løsninger.

Advantech sier at 2014 blir deres første år for reelle «Smart City»-applikasjoner, og nå er tiden inne for å gå fra planlegging til implementering. Trådløse sensornettverk er en helt essensiell del av dette for å kunne få til internettbasert infrastruktur i alle typer utstyr, sier selskapet.

I februar meldte for øvrig Cisco og AGT International om en global, strategisk allianse for å utvikle systemer for administrasjon og sikkerhet rundt smarte byer. Vi vil nok få høre mer fra denne sektoren.

Powered by Labrador CMS