Samler «fillekomponenter» i programmerbar enhet

Silego Technology får logikk, komparatorer og passive komponenter til å forsvinne i små, rimelige matrisekretser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Silego har utviklet en metode for å integrere vanlige diskrete ICer og passive komponenter i en enkelt komponent. Deres GreenPAK (GPAK) familie gjør det mulig å programmere et antall av disse ulike funksjonene, slik at man sparer både plass, tid og kostnader.

I dag lanserer de sin nyeste versjon, den 1,6 x 1,6 mm lille SLG46110V, i en 8-GPIO STQFN pakke. Verdens minste og rimeligste programmerbare, mikset-signal matrise, kaller de den.

– Du kan typisk integrere 20 diskrete komponenter i denne lille mikset-signal kretsen. Med det reduserer du fotavtrykk, strømforbruk og pris betydelig, sier markedsdirektør John Mc Donald i Silego. Den gjennomsnittlige prisen skal være langt under 25 cent.

Komponenten integrerer analoge komponenter, digital logikk, programmerbare forbindelser, felksible I/O, oscillatorer og non-volatilt minne (NVM).

Selskapet tilbyr også et utviklingsverktøy som gjør det mulig å utnytte komponenten, som de kaller CMIC (Configurable Mixed-Signal IC). Verktøyet ligner litt på skjemategning, bare mye enklere. Du får et sett med pinner, velger komponenter og funksjoner og tilordner til pinnene.

– Det er kanskje ikke de mest «sexy» komponentene vi snakker om, men likefullt livsviktige, sier markedsansvarlig Nathan John i Silego. – Og ingen andre har denne teknologien, som gjør det mulig å integrere så mange komponenter så enkelt, fremholder han. – Du lager selv forbindelsene til de ulike komponentene, til de passer din applikasjon. Og du kan prøve og feile til du er fornøyd. Med utviklingssettet kan du laste ned konfigureringen i komponenten med én gang, og eventuelt prøve den på det aktuelle kortet, forklarer John.

Nathan John med utviklingskortet for GPAK.

Ved å utnytte de ulike mulighetene kan man fort erstatte en 4- eller 8-bits mikrokontroller, lage reset-styring, kraftsekvensiering, watchdogfunksjoner, timingsignalgenerator, spenningsmonitorer osv.

–Differensiering er ofte nøkkelen til å overleve når man utvikler nye produkter. Det krever kanskje noen ekstra komponenter, men disse krever plass og strøm, og tar tid å implementere. Vi løser dette på en elegant måte, samtidig som du skjuler den spesielle løsningen og komponentene du har brukt, poengterer McDonald.

Ifølge John skal du ikke integrere mer enn 4-5 komponenter før det begynner å lønne seg å bruke GPAK i stedet. – Men det som er interessant i den sammenheng, er at når du først bruker vår brikke, har du muligheter til å legge inn ekstra funksjoner, som du ikke ville hatt med diskrete komponenter, avslutter han.

Powered by Labrador CMS