Romfarts-apper med Qt

Qt anbefalt som utviklingsrammeverk for "NASA International Space Apps Challenge".

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Qt er et delvis norskutviklet plattformuavhengig utviklingsrammeverk for applikasjoner og brukergrensesnitt (UI) fra Digia. Nå er det blitt valgt som et anbefalt utviklingsrammeverk for  NASA International Space Apps Challenge.

Dette er en global samarbeidsevent som går av stabelen 12.-13. april og har som mål å utvikle åpne løsninger for globale behov, som kan anvendes både for liv på Jorden og liv i Rommet.

Deltagere Jorden rundt utfordres til å komme med kreative løsninger. De anbefales av NASA International Space Apps Challenge’s organisasjonskomité og den finske Spaceship Association avdelingen til å utvikle sine mobil-apper med Qt.

NASAs International Space Apps challenge er et crowdsourcing-basert innovasjonsprogram, initiert for å tilnærme seg utfordringer med nye øyne og idéer.

Dette er en "app-utviklingsdugnad" som er delt inn i fem utfordringer.

Evenementet holdes 12. og 13. april på omkring 100 steder verden rundt, og der deltagerne kan velge mellom over 40 utfordringer, delt inn i fem kategorier: Earth Watch, Human Space Flights, Robotics, Asteroids og Space Technology.

NASA vil stille med relevante data og andre ressurser som kan brukes i utviklingen. Virtuelle deltagere kan også være med, gjennom en online sesjon, der de kan finne samarbeidspartnere fra lokale arrangement, eller blant andre virtuelle deltagere.

De beste løsningene vil bli nominert til globale priser, og vinneren vil få delta på en Oppskytning i regi av NASA.

Mer informasjon her

Ytterligere detaljer og påmelding NASA International Space Apps Challenge her.

Powered by Labrador CMS