Referansedesign for mobile fyrtårn

Nordic Semiconductor har lansert et referansedesignsett for smarte «beacons» eller fyrtårn om du vil. Disse små enhetene gjør det mulig å utvikle applikasjoner som for eksempel varsler om gode tilbud i en butikk, rett i mobilen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

«nRF51822 Bluetooth Smart Beacon Kit» er basert på Nordics nRF51822 multiprotokoll Bluetooth Smart og en proprietær 2,4 GHZ SoC (system-på-én-brikke).

Disse små enhetene er i følge leverandøren, lavkost, lavenergi, Bluetooth trådløse sendere som annonserer sin tilstedeværelse til smarttelefoner (med Bluetooth Smart) i nærheten.

Settet gjør det mulig å utvikle egne applikasjoner, enten ved å bruke Apples iBeacon-standarder eller egne spesifikasjoner med Bluetooth Smart som base.

Det kommer ferdig til bruk, inkludert smarttelefon-apper for iOS og Android. Fastvaren er tilgjengelig som kildekode fra Nordic, med eksempler på applikasjoner. De er også mulig med støtte for trådløs oppgradering av fastvaren til nRF51822 SoC (Over-The-Air Device Firmware Upgrade (OTA-DFU)).

Selve enheten er kun 20 mm i diameter og drives av et CR1632 knappcellebatteri.

Videoen under, som er laget av Nordic Semiconductor, gir et eksempel på hva slags applikasjoner man kan lage med settet.

Powered by Labrador CMS