Petter Borthwick (t.v) og Richard Pettersen fra Drammens-bedriften Virinco styrer testdata fra elektronikkprodusenter over hele verden.

New Zealand inn i Virinco-skyen

Drammens-bedriften Virinco har opplevd en mangedobling av markedet etter at de lanserte programvare for testdata i ”skyen”. Den nyeste kunden er fra New Zealand.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Norske Virinco har utviklet programvaren WATS. Dette er et kraftig verktøy som omgjør «Big data» - det vil si analoge og digitale testdata fra testinstrumenter som overvåker elektronikkproduksjon, til sanntids, oversiktlig og presis styringsinformasjon. Alt skjer via web-browseren.

Programvaren WATS samler data fra fire kontinenter og 15 land over hele verden. Mer enn 20 produksjonsanlegg i Norge, Danmark, Holland, Storbritannia, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, India, Latvia, Polen, Singapore, Malaysia, Brasil, Kina og USA følges opp via WATS – som leveres fra Drammen.

I fjor la Virinco programvaren opp i skyen for å tiltrekke seg flere kunder.

Med skyWATS ble inngangsprisen redusert til en femdel og nye kunder kan teste programvaren i 30 dager før de bestemmer seg for om de vil abonnere på tjenesten. Det har fristet mange til å prøve. Sist ut var den New Zealandske elektronikkprodusenten Invenco som leverer betalingsløsninger til blant annet bensinstasjoner og butikker.

– Det er morsomt å se at markedet har utvidet seg til helt andre deler av verden. Vi er overbevist om at skyWATS vil øke salget til nye kunder, spesielt der ingeniørmiljøer hos kunden er pådriver for WATS løsningen, sier Jacob Christensen-Røed, administrerende direktør i Virinco.

Powered by Labrador CMS