Kontrakt om militær kommunikasjon

Kitron AS i Arendal har mottatt ordre fra Kongsberg Defence & Aerospace knyttet til militært kommunikasjonsutstyr. Avtalen har en verdi på 81 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Avtalen er relatert til kontrakter KONGSBERG har inngått med Raytheon om leveranser av NASAMS luftvernsystem til Oman.

Det er flere ulike kommunikasjonsprodukter som skal leveres, og produksjonen vil foregå ved Kitrons fabrikk i Arendal. Avtalen har en verdi for Kitron på 80,7 millioner kroner, og leveransene skal skje i 2014 og 2015. 

– Denne kontrakten er et godt eksempel på hvordan eksport av norskutviklede forsvarssystemer, her NASAMS til Oman i samarbeide med Raytheon, skaper sysselsetting og kompetanseheving i norsk leverandørindustri. Kitron utviser stor evne til å samarbeide og utvikle seg både kvalitets- og kompetansemessig. Vårt mål er at en størst mulig andel av våre eksportkontrakter skal tilflyte norsk industri, sier Harald Ånnestad, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

– For fabrikken i Arendal er kontrakten svært viktig. Den vil skape forutsigbarhet og bidra til å sikre arbeidsplasser inn i 2015, sier Kitrons konstituerte konsernsjef Dag Songedal.

Dag Songedal, Kitron.

 – Kitron i Arendal har i flere år fokusert på forsvarsprodukter, og avtalen bekrefter at vi både innehar den kompetanse som kundene etterspør og at vi totalt sett er konkurransedyktige, sier Songedal.

Powered by Labrador CMS