Fra lab til datasenter

Mentor Graphics entrer det de selv kaller en ny æra innen verifikasjon av systembrikker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det skal skje delvis ved å fjerne skottene mellom simulering og emulering,  og ved hjelp av virtuell periferi muliggjøre flytting av disse funksjonene til datasentre, der flere designteam kan ha tilgang til de samme ressursene.

– Tidligere har de ulike verktøyene for bl.a. formalisering og simulering (Questa) og emulering (Veloce), nærmest vært isolerte øyer. Nå vil vi gjøre det lettere for brukeren å ta i bruk de rette verktøyene, sier direktør for verifikasjonsdivisjonen i Mentor Graphics, John Lenyo.

Det skjer med lanseringen av Mentor Enterprise Verification Platform (EVP) i dag. Denne kombinerer tre oppgraderte plattformer; Questa verifikasjonsløsninger, Veloce OS3 global emuleringsteknologi og Visualizer, et kraftig debuggingsmiljø, i en datasenterbasert ressurs som er globalt tilgjengelig.

John Lenyo.

– Vår visjon er å levere et miljø der verifikasjonsprosessen er fullstendig abstrahert fra de underliggende verifikasjonsmotorene fra start av prosjektet, via silisium til ferdig produkt.  Med EVP har vi eliminert barrierene til maskinvareakselerering og gått inn i en ny æra av verifikasjon på bedriftsnivå, som kombinerer funksjonaliteten og synligheten av simuleringsbasert verifikasjon, med hurtigheten ved emulering, sier han.

– Veloce OS3 ser ut som en simulator, og erstatter ekstra maskinvare ved hjelp av virtuell periferi. Dette muliggjør overgang til datasenterløsninger, forklarer Lenyo under et pressemøte i Fremont, California tirsdag. – Det er mange fordeler ved dette. Man kan bruke eksisterende simuleringsmiljø for å nå aksellerering av kretsene på et tidligere tidspunkt, og man kan nå dekningsmål raskere. Her snakker vi om én enkelt database som samler data fra Veloce og Questa og gir full oversikt. Med virtuell periferi, nærmere bestemt VirtuaLAB, slipper man å slite med tungvint in-circuit emulering (ICE) og omkoplinger med fysisk periferi i laboratoriet, i tillegg til at flere designteam kan ha tilgang til det samme oppsettet, utdyper han.

– Med Veloce i datasenteret er alle ressurser tilgjengelig døgnet rundt. I denne sammenheng lanserer vi også en ny OS3 Enterprise Server for dette formålet, legger Lenyo til.

I tillegg til maskinvaredebuggeren Visualizer kommer Mentor også med en ny, enhetlig programvaredebugger, CodeLink. – Her får man én debugger for begge motorene: Questa og Veloce OS3, med en rekke nye funksjoner – bl.a. en unik replay-funksjon, som gjør det mulig å debugge off-line, forklarer han.

CodeLink tillater flere (opptil 10) samtidige brukere, noe som skal gi bedre utnyttelse av utstyret, og med mye høyere hastigheter enn  tradisjonelle programvaredebuggingsverktøy som f.eks. énbruker JTAG.

– EVP leverer samlet sett ytelses- og produktivitetsforbedringer i området fra 400 til 10.000 ganger, hevder Lenyo.

Mentor Enterprise Verification Platform (EVP) kombinerer teknologier for global emulering, maskinvare- og programvaredebugging og verifikasjon med flere «motorer», noe som skal gi opp til 1000 ganger forbedring i ytelse og produktivitet. Dette skal man oppnå gjennom å forene simulerings-, emulerings- og formaliseringsmotorer i en verifikasjonsressurs som bringer testbenkstimulering, assertioner, dekning og verifikasjons-IP inn i ett enkelt miljø, med felles debugging og enhetlig verifikasjonsstyring.
Powered by Labrador CMS