Kenneth Ragnvaldsen kan se seg fornøyd med første kvartal. Foto: Data Respons.

Bra start for Data Respons

Starten på året startet bra for Data Respons, med god vekst både i omsetning og resultat første kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Konsernets driftsinntekter for første kvartal ble 225 millioner kroner (193). EBITDA ble 13,2 millioner (11,0) og driftsresultatet (EBIT) endte på 12,4 millioner (10,0). Ordreinngangen for perioden var på 200 millioner kroner (227).

– Data Respons har fokusert på sin kjernevirksomhet og blitt en mer kostnadseffektiv organisasjon, noe som har gitt utslag i en langsiktig trend i bedre lønnsomhet. Selskapet har over tid etablert en global verdikjede med et nettverk av leverandører i Asia, gir konkurransefordeler og stor fleksibilitet for våre kunder. Det at vi har vært tidlig ute og har et langsiktig perspektiv er spesielt viktig. Dette er ikke noe som man bygger opp over natten, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.

– Veksten i første kvartal skyldes blant annet at selskapet har fått større og mer betydelige kunder internasjonalt, spesielt i Sverige og Tyskland, sier han.

– 2014 har startet positivt for Data Respons. Selv om markedsforholdene fremdeles er blandet, er signalene fra våre globale kunder at de ser noe bedring fremover. Den positive utviklingen innen services-segmentet i kombinasjon med en solid ordrereserve innen produkt- og løsningssegmentet gir et bra utgangspunkt for en videre god utvikling i 2014, sier Ragnvaldsen i en kommentar fredag.

Powered by Labrador CMS