Rocka elektronikk


Trondheimsbedriften Aalberg Audio har utviklet en trådløs fjernkontroll for gitareffekter, og får nå hjelp av Noca til videreutviklingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Fjernkontrollen monteres direkte på gitaren og gir gitaristen muligheten til å styre effektene i gitarhøyde i stedet for i gulvhøyde. Noca er med på å videreutvikle prototypen som gir gitaristen større kreativ frihet og enklere tilgang til flere effekter.

Ifølge en pressemelding fra Noca skal produktet markedsføres internasjonalt, og den lille gitarrevolusjonen lanseres i California på verdens største handelsmesse for musikkinstrumenter (NAMM)  i januar 2014.


Tidligere har gitaristene måttet bøye seg ned til boksen på gulvet for å justere effektene, eller vært nødt til å investere i dyre gitarer med innebygde effektløsninger.  – Aalberg Audios løsning kombinerer analog lyd med digitale effekter, monteres direkte på gitaren og er raskt klart til bruk etter «plug & play»-prinsippet, forteller daglig leder Rune Aalberg Alstad.

Rune Aalberg Alstad


Konseptet består av en trådløs sender som monteres på gitaren og som kommuniserer med Aalberg Audios egenutviklede effektboks på gulvet.
– Effektboksen, som jo i utgangspunktet er finelektronikk, skal trykkes på og trampes ned i støvete scenegulv av gitaristen. For Noca sin del har det betydd at vi må velge ut komponenter som er robuste og har lang levetid, samtidig som vi har tenkt på pris og tilgjengelighet på komponentene. Vi har også jobbet tett med Aalberg Audio for å lande på et design som gjør produktet mest mulig tilrettelagt for serieproduksjon, forklarer prosjektleder Kristian Fossum i Noca, som for tiden gjør seg klar til å starte produksjonen av en 0-serie av prototypen.
Produktet skal selges gjennom forhandlere og merkenavnet Aalberg Audio skal markedsføres i utlandet som en leverandør av skandinaviske high-end produkter.

Aalberg Audios representant i USA er straks klar med markedsstrategien for Nord-Amerika. 
Daglig leder Rune Aalberg Alstad har 20 års erfaring som gitarist, og har fått med seg ingeniører og forretningsutviklere som alle har en lidenskap for gitar. I tillegg har de inkludert andre gitarister i utviklingen av produktet og gjort mange tilpasninger etter tilbakemeldinger fra brukere.

– Feedbacken fra gitaristene har vært svært positiv, og har inspirert oss videre i vårt arbeid, forklarer Aalberg.
Effektstyringssystemet kan i fremtiden også bli aktuelt til andre strengeinstrumenter, og i tillegg enkelte blåseinstrumenter.

Powered by Labrador CMS