ClampOns grunnleggere, Dag A. Aldal (t.v.) og Geir Instanes, med Villsauen 2013.

ClampOn vinner priser og kontrakter

Mindre enn en uke etter å ha vunnet «Villsauen 2013» får ClampOn ny multimillionkontrakt. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Hordaland Internasjonaliseringspris, Villsauen, ble i forrige uke delt ut til teknologileverandøren ClampOn AS. Ikke lenge etter har bedriften demonstrert hvorfor – ved å vinne nok en kontrakt på flere millioner dollar for sitt nyeste produkt, ClampOn Subsea Corrosion-Erosion Monitor (CEM).

Hordalands internasjonaliseringspris – Villsauen – ble i år delt ut for 11. gang. Prisen er et samarbeid mellom Hordaland fylkeskommune og Bergen Næringsråd.
Villsauen er valgt som symbol for denne internasjonale prisen fordi den er sterk, utholdende og nøysom. Juryen vektlegger at bedrifter som mottar prisen skal ha iboende mange av de samme egenskapene som villsauen. Prisen består av en villsau skåret i tre av Arne Mørkve.

Initiativtagerne ønsker med prisen å bidra til å synliggjøre, styrke - og å øke interessen for internasjonalt arbeid i regionen.

Tidligere prisvinnere er
2003: Mecmar
2004: Framo Engineering
2005: Peak Broadcast Systems - Vizrt
2006: Lerøy Seafood Group ASA
2007: TTS Marine
2008: Wema Systems
2009: Aanderaa Instruments
2010: Janus
2011: Fjord Tours
2011: Solberg Scandinavian AS

- Det tar 19 år å få en villsau, sa en stolt og noe beveget daglig leder i ClampOn AS, Dag A. Aldal da han mottok prisen under Bergen Næringsråds Årskonferanse i Grieghallen sist fredag. – Det føles godt å bli anerkjent for det vi gjør. Vi har nærmere 100 ansatte i Bergen, og 15 ved vårt kontor i Houston. Salgs- og serviceavdelingene har nærmere 3000 reisedøgn i året, og møter nye utfordringer i hvert land de kommer til, sa Aldal, som berømmet sitt målbevisste team.

I 19 år har ClampOn produsert, slogt og eksportert ultrasoniske sensorer. De har etterhvert blitt verdens største leverandører av ultrasoniske sensorer til olje- og gassindustrien, med omkring 2 000 leverte sensorer årlig.

Prisen ble overrakt av administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke, og vara fylkesordfører Mona Hellesnes.
Juryens begrunnelse lyder som følger:

«Årets Villsau ble i 1994 etablert av tre gründere som utviklet og patenterte innovative teknologiløsninger. Siden den gang har bedriften utviklet seg til en verdensomspennende teknologileverandør med over 100 ansatte på hovedkontoret i Bergen og datterselskapet i Houston. Bedriften har nylig restaurert et gammelt bygg og har nå moderne produksjons- og kontorlokaler på Laksevåg.

Bedriften er en kompetansebedrift som kontinuerlig jobber med innovative løsninger. Nylig utviklet de et system for overvåking av undervannsvibrasjoner for å finne den maksimale gjennomstrømningen i rør.

Årets vinner har de siste årene vokst sterkt internasjonalt og opererer over store deler av verden. Selv om bedriften har en sterk internasjonal vekst, er ledelsen svært engasjert for å bygge og videreutvikle næringsklyngen lokalt.

Juryen er svært positiv til at bedriften satser både på rekruttering av yngre fagfolk og lærlinger, og at de rekrutterer kompetanse fra hele regionen.
I 2012 hadde bedriften en omsetning på ca. 150 millioner kroner – hvorav rundt 90 prosent kom fra eksport. Bedriften har hatt en jevn økning i omsetningen, med mer enn en tredobling fra 2011 til 2012.

Vinneren av Villsauen 2013 er ClampOn AS ved daglig leder Dag A. Aldal."

Powered by Labrador CMS