Forsvaret skal oppgradere eksisterende og ha nye CV90 stormpanservogner, til sammen 144, som Norautron i Horten skal levere elektronikk til.

Stor forvarskontrakt til Norautron

Norautron AS i Horten har inngått kontrakt med BAE Systems Hägglunds AB om levering av elektronikk til 144 nye eller oppgraderte CV90 stormpanservogner som skal leveres til det norske forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Kontrakten, som også er omtalt i Elektronikk, er en del av en industriell samarbeidsavtale mellom Norautron og BAE Systems Hägglunds AB.

BAE Systems Häggelunds er et av verdens største selskaper innenfor forsvarsindustrien. BAE Systems Hägglunds leveranse til CV9030NO-prosjektet, kontrahert av Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO), er en av de største militære investeringene som noen gang er gjort i Norge.

I følge avtalen skal Norautron designe, produsere og levere enheter for kraftdistribusjon og elektronikksystemene til de 144 CV90 stormpanservognene.

Kontrakten kan bli utvidet til også å gjelde ytterligere salg av tjenester som vil løpe i flere tiår fremover. Det industrielle samarbeidet gjennom denne avtalen både sikrer og fremmer utviklingen av spesialkompetanse og prosesser for levering av høyende-produkter til markedet, heter det i en pressemelding torsdag.

– Vi er svært godt fornøyde med å vinne denne betydelige kontrakten med BAE Systems Hägglund som er et ledende globalt selskap. Kravene for å levere til forsvarsindustrien er høye og for Norautron kreves det fokus, hardt arbeid og kapasitetsutnyttelse, sier adm.dir. Øyvind Sedivy i Norautron.

Øyvind Sedivy, Norautron AS.

For Norautron er den inngåtte kontrakten betydelig både omsetningsmessig og som kompetansepådriver, samtidig som den gir langsiktighet.

Avtalen ble inngått i hard konkurranse med andre ledende aktører i både Norge og internasjonalt.

Som en eksklusiv valgt partner til BAE Systems Hägglunds har Norautron dermed styrket sin posisjon som en ledende leverandør av elektronikk og elektromekanikk til forsvarsindustrien, heter det videre i meldingen.

All produksjon skal skje i Norge.

Powered by Labrador CMS