Ulstein-gruppen er en av de mer innovative skipsbyggerne i verden, og har vakt oppsikt med sin nye, futuristiske broløsning. Naturlig nok var det mange som ville ha en demo av denne på Nor-shipping 2013.

Norsk på alle hav

Norges posisjon i maritim sammenheng er fortsatt meget sterk, og Nor-shipping 2013 – en av verdens største messer i sitt slag – er et fint utstillingsvindu.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Som professor Torger Reve fra BI sa i sitt innlegg under den første konferansedagen: – Ting som har med hav og teknologi å gjøre er nettopp det Norge dreier seg om – helt siden vikingene. Han trakk blant annet frem den sterke klyngevirksomheten i norsk industri som et sterkt konkurransefortrinn.

Nor-shipping, som avrundes i dag, er ikke bare en møteplass for redere, skipsverft og underleverandører, men også et sted å oppdatere seg på trendene innenfor shipping og offshore, og møte potensielle samarbeidspartnere. I år hadde man dessuten lagt opp til et eget Venture Forum, og aktiviteter rettet mot rekruttering.

En av de virkelig gode nyhetene sto Tønsberg-selskapet Maris for. Selskapet, som leverer avanserte kartløsninger til skip, har inngått en avtale med Orange Business Services, som sikrer dem pålitelige, høyhastighets satellittlinjer hvor som helst i verden.

Gründer og arbeidende styreformann, Steinar Gundersen, er i hundre etter avtalesigneringen som skjedde sist mandag: – Med denne avtalen blir vi istand til å nå vårt mål om å firedoble omsetningen, til nærmere en halv milliard kroner, på tre år, sier han.

Steinar Gundersen (t.v.) fra Maris og Filip Vanher fra Orange BS tror på stort potensiale for avtalen.

Maris regnes allerede som ledende på å utnytte data om bl.a. strømforhold og vær til optimal ruteplanlegging, noe som sparer skipsoperatørene for store drivstoffutgifter. I tillegg har The International Maritime Organization (IMO) har bestemt at alle kommersielle skip over 50 000 tonn skal ha kartssystemet i tråd med ”ECDIS”-standarden, slik at markedet for den type løsninger Maris leverer vil øke sterkt framover.

– Maris tilbyr en type verdiøkende tjenester på toppen av ECDIS-systemet, som gjør at kundene faktisk vil tjene penger på å installere dette. Vi har stor tro på dette, kommenterer forretningsutvikler Filip Vanher i Orange BS.

 

Jo Sperre Carlsen, Powerbox, kunne by på strømforsyninger til allslags maritime anvendelser.

 

Sleipner Motor har slått seg opp på avanserte stabilisatorsystemer og trustere til yacht- og yrkesbåtmarkedet.

 

Data Respons og Birger Sundet har sikret seg omfattende kunnskaper og erfaring med maritime/offshore prosjekter.

 

Jotron lanserer en helt ny stabilisert antenne for bredbånds satellittkommunikasjon fra skip, som ifølge Kjell Nohr har en nøyaktighet på ned til 0,2 grader!

 

Eltek ser skip- og offshoremarkedet som meget interessant, og leverer kraftforsyninger som i hovedsak er basert på den samme plattformen som de telekomrelaterte produktene. De maritime løsningene må imidlertid tilfredsstille helt andre krav til robusthet, og være sertifisert for bruken, ifølge Rolf Berntzen.
Powered by Labrador CMS