FPGA-prisen til flerkjernestudier - Elektronikknett
fpga-pris2013-img-6088-jpg
FPGA Forums pris for beste masteroppgave innen FPGA gikk i år til Gunnar Inge Sortland (til venstre i midten) og Leif Tore Rusten fra NTNU, her flankert av Atle Tangedal (t.v.) fra arrangøren Tekna og juryformann Hans Jørgen Fosse, Mikrokrets AS.

FPGA-prisen til flerkjernestudier

FPGA Forums pris for beste masteroppgave innen FPGA gikk i år til NTNU-studenter.

I Trondheim er FPGA Forum 2013 i full gang. I går ble en lang dag med presentasjoner av verktøy, erfaringer, løsninger og andre aspekter rundt programmerbare kretser avsluttet med utdeling av en pris for årets beste masteroppgave innen FPGA.

Vinnerne ble Leif Tore Rusten og Gunnar Inge Sortland fra NTNU med oppgaven «Implementing a Heterogenous Multi-Core Prototype in an FPGA». Poenget med oppgaven var bl.a. å utvikle en flerprosessorarkitektur der man kunne kombinere små, energigjerrige prosessorkjerner med større «superprosessorer» som kan gjøre spesialiserte oppgaver.

– Det var meget høyt nivå på de konkurrerende bidragene i år, og juryen hadde en vanskelig oppgave, sa Hans Jørgen Fosse (Mikrokrets AS) som representerer både programkomitéen for FPGA Forum og juryen som bedømte bidragene. Øvrige medlemmer i juryen er Knut Wold, Høgskolen i Gjøvik, og Kjetil Ullaland, Universitetet i Bergen.

De to andre bidragene som var nominert til «finalen» var:

Audun Wilhelmsen, NTNU: «Efficient Ray Tracing of Sparse Voxel Octrees on an FPGA».

Jonas Julian Jensen, UiO: «Reconfigurable FPGA accelerator for Databases».

Konferansen fortsetter torsdag.

Mer fra FPGA Forum i Elektronikk nummer 3.