MC-turen: Litt av alt - Elektronikknett
EMC11Fergetransport-ogkj
Rekordantall deltakere på årets Emc-tur. (Foto: Øyvind G. Kjærstad)

MC-turen: Litt av alt

Årets EMC-tur (Elektronikk MC) gikk i helgen med rekordantall deltakere. Det startet vått, men endte med sol og mye flott kjøring.

Fredag morgen den 19. august dro 27 motorsyklister med tilknytning til elektronikkindustrien fra Tyrigrava på gamle Mossevei. Været var tørt men overskyet, egentlig perfekt kjørevær. Men under vårt besøk hos strømforsyningsprodusenten Mascot i Fredrikstad, åpnet himmelens seg og slapp mer regn enn vi har sett på lenge. Akkurat det er ikke perfekt når man kjører motorsykkel.

Likevel, gjengen kjørte avgårde etter en god lunsj hos Mascot og presentasjon av bedriften. Ikke minst lært vi en del nytt om lading.

Etter Fredrikstad gikk veien mot Mellerud og Vita Sandar Camping, men først var det stopp i Ed. Her besøkte vi Ed Motormuseum og fikk se mange slags rariteter på to hjul, men også motorsager, påhengsmotorer og radioer. Motorinteresserte bør ta en tur innom når de er på de kanter.

Vita Sandar Camping ligger flott til ved Vänern med en stor sandstrand. Akkurat stranden ble ikke brukt i regnet. Vi installerte oss i hytter og avsluttet kvelden med buffetmiddag og et aldri så lite barbesøk. Alt åpnet for vår skyld, for sesongen var egentlig over.

Lørdag våknet vi til nesten klar himmel og sol, og himmelen ble stadig blåere etterhvert som vi kjørte mot Lysekil og lunsj. Deretter fulgte vi vestkysten oppover, med stopp i den definitive turistøya Smøgen.

Endelig mål var Tanumshede og Tanumshede Gestgifveri Hotell Tanumshede som er det komplette navnet. Gjestgiveriet ligger adskilt fra hotellet og stedet er Sveriges eldste med kontinuerlig drift siden 1663. Vi kan bare si at det må oppleves. Og det har vi ikke blitt betalt for å si...

Søndag var det hjemreise etter en solid frokost. Igjen hadde arrangementskomitéen gjort en kjempejobb, med Jan Erik Hennum og Morten Olsson i spissen. De sto for rutevalg og forhandlinger med hoteller og restauranter. Vel gjort med lunsj lørdag og middag fredag og lørdag pluss to overnattinger inkludert i prisen – på rundt 1600 kroner pr deltaker.

Takk til alle deltakere. Som vanlig bidro alle til at dette nok en gang, faktisk for åttende gang, ble en utrolig flott tur.

Johan Brodin har lagt ut spor etter oss. Han sier i en epost at takket være litt fuktighet ble det en mer rett strekning enn normalt en periode, signalet fikk problemer med synkroniseringen.

Uansett, takk til Johan, og sporet finner du her.

Vi sees til neste år! Og så lar vi noen bilder tale for seg.

 

EMC11Turgeneral-ogkj

(Foto: Øyvind G. Kjærstad)

 

EMC11avreise

 

EMC11mascot

 

EMC11Museum

 

EMC11Hytter

 

DSCF1900-Klart for avmarsj fra Vita Sander Camping-ogkj

 

EMC11Ferge

 

EMC11Tanum

Kommentarer