Vinneren av årets pris, WPR Medical, representert ved Børge Bogaard, USA-ansvarlig, flankert av finalekandidatene Radiocrafts AS (t.v.), ved adm. direktør Peder Martin Evjen og Enfo Broadcast AS ved adm. direktør John Arild Raaen.

Elektronikkprisen til WPR Medical

Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris 2010 gikk til arendalsbedriften WPR Medical. Tidspunktet ser ut til å passe godt, for de skal ha global lansering i år. Årets pris hadde også spesialtema: M2M.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

For femte år på rad ble Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris delt ut under Arrow Norways seminar og båttur på Aker Brygge i Oslo. Prisen ble i går ettermiddag delt ut av styremedlem i Tandberg, Bengt Thuresson. WPR Medical AS ved USA-ansvarlig Børge Bogaard, mottok prisen som består av diplom, 250.000 kroner i kontanter og tjenester verdt 100.000 kroner fra Innovasjon Norges internasjonale nettverk.

Vinneren var én av tre finalister. De to andre var Enfo Broadcast AS og Radiocrafts AS, som fikk diplom hver.

Årets pris hadde tema M2M, eller maskin-til-maskin-kommunikasjon, et område som er i sterk vekst. I det siste har for eksempel Telenor fått 15000 nye M2M-abonnenter månedlig, bare i Norge.
Trådløs hjerteovervåkning

 

WPR Medical AS fra Arendal har de siste 9 år utviklet et telemedisinsk konsept og produkt for overvåkning av hjerterytme for utredning, oppfølging og behandling av hjertepasienter inne i og utenfor sykehus. Selv beskriver de konseptet slik: Curvus Outpatient Cardiac Telemetry (COCT) består av en kombinasjon av proprietære maskin- og programvareløsninger som går under betegnelsen Curvus. Curvus er en fullstendig trådløs teknologi bestående av et elektronisk plaster, Curvus Sensor, som måler et EKG signal (elektrokardiogram) fra brystkassen for evaluering av hjerterytmeforstyrrelser. Sensoren er engangsmateriell, virker i tre døgn og måler i tillegg til EKG også bevegelse hos pasienten for korrelasjon mellom EKG og bevegelse/aktivitet. Sensor kommuniserer via en proprietær radiofrekvensprotokoll til Curvus Recorder innenfor en radius på 3-5 m. Curvus Recorder lagrer og behandler alle EKG data i sanntid. Hvis alarmkriterier er oppfylt, som for eksempel ved uregelsmessig hjerterytme eller hjertebank, sendes hendelsen via GPRS til en sentral server som presenterer hendelsen på Curvus Event Panel. I tillegg kan hele opptaket analyseres i Curvus Analyzer.

Ikke minst i Norge er dette nyttig, siden det gjør det mulig med desentralisert utredning og ikke minst hjemmebasert utredning, behandling og overvåkning.

Systemet brukes i testprosjekt ved Sørlandet Sykehus, Arendal og Feiring-klinikken i Eidsvoll.

Selskapet skal i løpet av året gå ut globalt med løsningene, etter ni års utvikling.
Finalekandidatene
De to andre kandidatene er også selskaper man skal merke seg, selv om de også er kjent av mange.

Radiocrafts utvikler og leverer løsninger for trådløs radiokommunikasjon. De tilbyr et bredt spekter av små kompakte radiomoduler som kan brukes til mange forskjellige typer Maskin-til-Maskin kommunikasjon. De viktigste bruksområdene er automatisk måleravlesning, bygningsautomatisering og industrielle radiostyringer.

Enfo Energy AS med datterselskaper (Enfo Broadcast AS og Enfo Norge AS) er gründerselskaper etablert i 2004 med utspring fra ABB forskningsmiljø.  Enfo Gruppens egenutviklede og patenterte systemløsning for hurtig og sentral styring av energi åpner opp for mange produkter og avanserte tjenester innenfor området Smart Grid.

Stor oppslutning
Det var en smule hektisk for Arrow-ansatte i går. Seminaret som besto av tre parallellsesjoner, hadde 240 påmeldte deltakere. Hvor mange av disse som ble med på båten etterpå vites ikke i skrivende stund. Men for en gangs skyld var i hvertfall været brukbart.

 

Powered by Labrador CMS